Zapečeni hleb sa belim lukom neverovatno lepog ukusa. Obavezno probajte.
Sastojci:
- 100 gr putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 3 glavice belog luka
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- vekna hleba 400gr
- 2 supene kašike iseckanog peršunovog lista
- 200 gr izrendanog tvrdog sira (najbolja varijanta – parmezan)
- prstohvat soli
Priprema:
Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi.
Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena.
Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na
foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem.
Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.
Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte.
Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom.
Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.
Savet plus: Kako omekšati maslac (margarin) iz frižidera da ga pritom ne otopite?
Napunite čašu vrelom vodom i ostavite da odstoji koji minut kako bi se staklo zagrejalo.
Prospite vodu i stavite čašu okrenutu prema dole preko maslaca. Omekšaće za tren!
Nema komentara:
Objavi komentar