Sastojci
150 g čokolade
150 g margarina
150 g šećera
8 jaja
120 g brašna
200 g marmelade od kajsija
prašak za pecivo
Preliv:
150 g čokolade
1 kašika ulja
200 g šećera
125 ml vode
Priprema
Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi. Odvojiti žumanca od
belanca. Umutiti margarin sa šećerom, dodati čokoladu, jedno po jedno
žumance, brašno i prašak za pecivo uz stalno mućenje. Umutiti belanca u
čvrst sneg i sjediniti sa čokoladnom masom. Razliti smesu u pripremljen
okrugli kalup i ispeći u rerni na 180*C, oko sat vremena. Gotovu koru
izvaditi uz rerne, ohladiti, preseći na pola i premazati marmeladom od
kajsija. Pripremiti preliv: u šerpici rastopiti čokoladu, ulje, šećer i
vodu. Preliti celu tortu i ostaviti na hladnom mestu da se čokolada
stegne. Tortu dekorisati po želji.
Izvor: kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar