Osnova ove krem čorbe je povrće: brokoli, karfiol, šargarepa, luk i peršunov list, sve obareno sa pilećim ledjima kao klasična supa. Pileće kosti ili samo ledja daće onaj prepoznatljiv ukus supe a kasnije izblendirano povrće doprineće gustini i punoći ukusa.
Za ovu supu sam potrošila:
300 gr mešanog povrća: brokoli, karfiol, crni luk, šargarepa, lišće peršuna 1 krompir
1 pileća ledja
1 kašikica začina za supu, biber
100 ml krema za kuvanje – preporučujem da koristite Polimark krem, neutralnog ukusa
Priprema:
Od navedenih sastojaka skuvajte klasičnu supu. Procedite je, odvojte pileća ledja od povrća i sa kostiju skinite ostatke mesa. Povrće izblendirajte ili ispasirajte štapnim mikserom. Ostavite po par komada brokolija i šargarepe ucelo sa strane radi kasnijeg dodavanja kad čorba bude gotova, radi ukrasa.
Procedjenu supu vratite u šerpu, ugrejte do ključanja, sipajte u nju ispasirano povrće, ostatke mesa i krem za kuvanje. Kad provri, sklonite sa ringle, dodajte sačuvane komadiće povrća i pobiberite . Prijatno!
recept preuzet sa : http://www.bonappetitns.com
Nema komentara:
Objavi komentar