Na Kipru su mesecima velike vrućine i ovakve i slične kreme su omiljene poslastice. Na kućnim proslavama uvek su zastupljene na stolovima, po nekoliko različitih vrsta. Uglavnom su u dubljim pyrex tacnama, ne moraš da brineš ni za transport, ni da li će "pasti " na stolu. :) Osvežavaju, priprema je bez velikih napora, bez pečenja i uglavnom i bez kuvanja krema. Ovo je jedna od naših najomoljenijih, sa krem sirom. Bez želatina.
Sastojci:
Podloga:
- 300 g. Digestive keksa
- 150 g. istopljenog maslaca
Krema:
- 400 g. sira Philadelphia
- 2 kutije (2x 397 g.) kondenzovanog mleka
- 400 ml. slatke pavlake
- 1 dcl. sveže ceđenog soka od limuna
Voćni preliv za kolače, voće po vašem ukusu.
Sastojci:
Podloga:
- 300 g. Digestive keksa
- 150 g. istopljenog maslaca
Krema:
- 400 g. sira Philadelphia
- 2 kutije (2x 397 g.) kondenzovanog mleka
- 400 ml. slatke pavlake
- 1 dcl. sveže ceđenog soka od limuna
Voćni preliv za kolače, voće po vašem ukusu.
Priprema:
Keks izmrviti, pomešati sa istopljenim maslacom i rasporediti na dno posude.
Sir i kondenzovano mleko izmutiti mikserom srednjom brzinom da se dobije glatka smesa. Dodati slatku pavlaku i mutiti još nekoliko minuta dok ne postane jedan srednje gust krem. Nemojte premutiti jer će se slatka pavlaka odvojiti u maslac. Sipati po malo limunov sok koji će odmah još više zgusnuti krem, stalno lagano muteći mikserom, a zatim kremu istresite u kalup preko keksa.
Premazati voćnim prelivom po želji i ostaviti u frizider najmanje 2, 3 sata pre služenja.
Keks izmrviti, pomešati sa istopljenim maslacom i rasporediti na dno posude.
Sir i kondenzovano mleko izmutiti mikserom srednjom brzinom da se dobije glatka smesa. Dodati slatku pavlaku i mutiti još nekoliko minuta dok ne postane jedan srednje gust krem. Nemojte premutiti jer će se slatka pavlaka odvojiti u maslac. Sipati po malo limunov sok koji će odmah još više zgusnuti krem, stalno lagano muteći mikserom, a zatim kremu istresite u kalup preko keksa.
Premazati voćnim prelivom po želji i ostaviti u frizider najmanje 2, 3 sata pre služenja.
Nema komentara:
Objavi komentar