Sastojci:
Za koru:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika griza
Za preliv:
- 3 dl mleka
- 2 kašike šećera
Za fil I:
- 12 žumanaca
- 7 dl mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g šećera u prahu
- 250 g margarina ili putera
- 200 g mleka u prahu
Za fil II:
- 2 dl mleka
- 100 g šećera u prahu
- 100 g šlaga,jaje
- 150 g mlevene plazme
Za fil III:
- 200 g šlaga
- 2 dl mleko
Priprema:
Kore:
Umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera dodati 2 kašike brašna i 2 kašike griza. Ovako ispeći tri kore. Peći na 180 C oko 20 minuta.
Ispečene kore preliti vrelim mlekom pomešanim sa šećerom.
Fil I:
Umutiti 12 žumanaca sa 2 dl mleka i dodati 2 pudinga. Preostalo mleko (5 dl) ostaviti da proključa, pa zakuvati pripremljenom smesom sa žumancima i pudingom. Kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati umućen margrin sa šećerom u prahu i 200 g i mleka u prahu sve zajedno dobro sjediniti.
Fil II:
Umutiti 100 g šlaga sa 2 dl mleka i 100 g šećera u prahu pa dodati 150 g mleveni plazma keks.
Fil III:
Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: Kora, fil I, fil II, fil III, kora, fil I, fil II, fil III, kora fil I. Dekorisati tortu umućenim šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar