Faširane šnicle

Faširane šnicle

Sastojci:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 2 kriške starog hleba ( dan – dva )
  • malo mleka, oko 50 ml
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • na vrh kašičice bibera
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 jaje
  • 4 – 5 kašika prezle
Priprema:
  • Izmrviti hleb i naliti mleko pa rukom izgnječiti.
  • U drugu posudu staviti meso, mleveni crni luk, beli luk i začine ( mogu se dodati još neki, po želji ).
  • Dodati hleb i jaje pa rukama izmesiti.
  • Ostaviti malo u frižideru 15 – 30 minuta, zavisno koliko imate vremena.
  • U tiganj sipati ulje, ni malo ni previše, “s’prsta”.
  • Ostaviti da se zagreje, ne na najjače, malo slabije.
  • Oblikovati rukom faširke i uvaljati svaku u prezlu pa staviti da se peku ravnomerno sa obe strane.
  • Poslužiti tople. Prijatno.
Izvor: domacirecepti.net
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar