Božanstvene tamne kocke sa kremom od kokosa

 

Spoj tamne čokolade i kokosa je naprosto neodoljiv. Ako tražite neki novi recept kojim ćete oduševiti svoje ukućane ili goste za predstojeće praznike ovaj recept je pun pogodak. Reč je o fenomenalnom čokoladnom biskvitu obogaćenom sa kremom od kokosa.
Jeste li nestrpljivi da vidite recept? Evo stiže.
Na divnom blogu Willowbirdbaking koji je osnovala mlada dama po imenu Julie pronašli smo ovaj sjajni recept. Julie se inače trudi da svim zaljubljenicima u kulinarstvo svojim receptima što više pojednostavi pripremu, a recepte uglavnom prate i divne fotografije.

Potrebni sastojci:

Kora
  • Šolja brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • Šolja šećera
  • Malo soli
  • 50 g putera
  • ¼ šolje ulja
  • ½ šolje vode
  • 2 kašike kakaa
  • 1/4 šolje mlaćenice 
  • Jaje
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
Sos
  • 2 kašike putera
  • Kašika kakao praha
  • 3 kašike mleka
  • Šolja šećera u prahu
  • Malo vanila ekstrakta
Krema
  • Šolja mleka
  • 5 kašika brašna
  • 1 ¼ šolje šećera
  • Šolja putera na sobnoj temperaturi
  • ½ šolje kokosovog brašna plus malo za posipanje
 
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 180C, četvrtastu tepsiju namastite i prekrijte masnim papirom.
Za biskvit, u većoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so, pa ostavite sa strane.
U malu posudu stavite puter, ulje, kakao prah i vodu, pa stavite na šporet da prokuva. Kad je prokuvalo skinite sa vatre, pa lagano umešajte u suve sastojke, na samom kraju dodajte jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanile koje ste prethodno umutili u maloj posudi. Testo dobro izmešajte da bude glatko i bez grudvica, a zatim sve prelijte u tepsiju i stavite da se peče 15-20 minuta.

Kad je biskvit gotov još vrućeg ga izbodite sa drškom od varjače i ostavite da se prohladi, a vi za to vreme napravite sos.
U malu posudu stavite puter, kakao i mleko da zakuva. Skinite sa vatre, dodajte šećer u prahu i malo ekstrakta vanile, dobro promešajte, pa prelijte preko mlakog kolača. Ostavite da se kolač potpuno ohladi i upije sos.
Da biste napravili kremu u posudi, žicom za mućenje izmešajte mleko, brašno i šećer, pa stavite na srednje jaku vatru na šporet da zakuva. Konstantno mešajte. Kad je krema prokuvala, pustite da krčka sedam minuta stalno mešajući. Na kraju umešajte vanila ekstrakt, prelijte u plitku posudu i ostavite da se potpuno ohladi. Preko kreme stavite plastičnu foliju da se ne bi stvorila korica.
Kad je krema potpuno hladna, u posudi penasto umutite puter mikserom, dodajte kremu i kokos pa sve dobro izmiksajte.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita, a kolač pospite kokosovim brašnom i ostavite da se ohladi.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar