NAJUKUSNIJI UŠTIPCI/LOKUMI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVE!


Pogodni za dorucak ili veceru. Priprema je izuzetno laka, a o ukusu posudite vi sami…

Sastojci



        250 gr kiselog mlijeka
        150 ml mlijeka
        20 gr svjezeg kvasca
        5 gr sode bikarbone
        3 komada jaja
          1 kafena kasika secera
        po ukusu soli
        po potrebi (oko 800 gr) brasno tip 400
        0.5 soljice od crne kafe ulja
    za przenje ulja

Priprema

Kvasac izdrobiti, dodati mlako mlijeko, kasiku secera, kasiku brasna i malo soli. Pomesati i ostaviti da nadodje.

Kada je smjesa nadosla, pomesati sa ostalim sastojcima uz stalno mjesanje i uz postepeno dodavanje brasna. Zamjesiti testo da bude mekoce kao za pitu. Ostaviti na toplo da nadodje, povremeno mjesajuci da se stvore mjehurici vazduha.

Nadoslo testo izruciti na povrsinu koju ste ranije malo namazali uljem. I gornju stranu testa namazati uljem i razviti oklagijom debljine od 1 cm. Ovako namnazano tjesto prilikom pecenja ce manje upijati ulja.

Tjesto seci na zeljene oblike, peci u vrelom ulju.



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar