Masna jetra i kako se lijeci prirodnim putem


Problem masne jetre može se sanirati prirodnim putem i promjenama u načinu života. Masna jetra (FLD) moze da se dobije na dva nacina. Jedan se zove “ne-alkoholicna masna jetra” (NAFLD). U ovom slucaju u jetri se nalazi mnogo vise masnoce nego sto bi trebalo. I ova vrsta masne jetre moze se razvrstati u dvije kategorije. U prvu kategoriju spadaju pacijenti kod kojih se u jetri nalazi visak masnoce, ali jos uvijek nema ostecenja na jetri.



Druga kategorija masne jetre,  podrazumjeva pacijente koji takodje imaju visak masnoce u jetri, ali do ostecenja celija jetre je vec doslo. Ova vrsta masne jetre se zove ne-alkoholni steatohepatitis (NASH)
Ne-alkoholni steatohepatitis, ako nije pravlno tretiran ce izazvati dodatna ostecenja jetre i moze preci u cirozu. Ovo moze dovesti do potpunog otkazivanje funkcija jetre i tumora.

Do masne jetre najcesce dolazi zbog pogresne ishrane (debljanja), prekomjernog koristenja alkoola, a  i zbog diabetesa.

Manje kolicine masnoce u jetri su normalne. Ako jetra sadrzi vise od 5% ukupne tezine u masnoci to znaci da imate masnu jetru. Ovo eventualno moze dovesti do kriticnih i kobnih posljedica.

Kako ustvari dolazi do povisene masnoce u jetri? Zbog razloga koje sam vec naveo, veliki broj triglicerida se akomulira u celijama jetre, sto dovodi so pometnje rada funkcija ovoga organa.

Masna jetra takodje moze biti pracena i progresivnom upalom jetre (hepatitisom), i ova kondicija se zove steatohepatitis.

Blazi oblici ne-alkoholne masne jetre mogu se jednostavno tretirati promjenama u rezimu ishrane (pogledajte neke savjete za pravilnu ishranu na http://prirodnamedicina.com), i fizickim vjezbanjem.
Tezi oblici masne jetre pored promjena u ishrani i fizickog vjezbanja zahtjevaju i odredjene suplemente. Hepatal kapi i caj od pirevine pomazu kod ne-alkoholne masne jetre i pocetnih stadija bolesti izazvane alkoholom.



Kod kriticnih slucaja gdje problem masne jetre prijeti da predje u cirozu, kompletna terapija doktora Hasanagica se preporucuje.

Masna jetra gdje vec nije doslo do ostecenja celija, ili sa pocetnom fazom ostecenja moze potpuno da se sanira primjenom odgovarajucih mjera i terapija.

Posjetite web stranicu doktora Hasanagica sa koje je ovaj prilog kopiran jetra.org i pogledajte ostale priloge o alternativnim i prirodnim metodama lijecenja oboljele jetre.
Doktor Vedran Hasanagic je vodeci strucnjak u lijecenju bolesti jetere prirodnim metodama. Preparati dr Hasanagica, odobreni su od minsatrstava zdravlja Kanade i Evropske unije.


http://jetra.org
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar