PERFEKTNO DOBAR RUČAK ZA POLA SATA: PILEĆI BATACI U FINOM SOSU


Sastojci:

Potrebno je:

        3 pileća batka
        3 pileća karabatka
        250 g šampinjona
        1 glavica crnog luka
        1 čen bijelog luka
        200 ml pavlake za kuvanje
        so
        biber
        mješavina začina



Priprema:

    Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži. Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno.
    U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
    Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i
    pirjati na laganoj vatri.
    
    Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu. Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta.
    Gotovo jelo poslužiti (odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir)!



Izvor:  www.recepti.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar