PERFEKTNO DOBAR RUČAK ZA POLA SATA: PILEĆI BATACI U FINOM SOSU
Sastojci:
Potrebno je:
3 pileća batka
3 pileća karabatka
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 čen bijelog luka
200 ml pavlake za kuvanje
so
biber
mješavina začina
Priprema:
Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži. Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno.
U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i
pirjati na laganoj vatri.
Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu. Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta.
Gotovo jelo poslužiti (odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir)!
Izvor: www.recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar