Štrudla sa makom


Potrebni sastojci:

pola kilograma tankih kora
3 jaja
dve čaše jogurta
dve čaše brašna
dve čaše od jogurta šećera
pola čaše ulja
jedan prašak za pecivo
300g mlevenog maka



Priprema:

Kore podelite na tri dela, tri puta po pet ili šest listova u zavisnosti koliko ih ima u pakovanju. Razmutiti jaja, a zatim dodati šećer, jogurt, ulje, brašno i ceo prašak za pecivo. Sve dobro izmešati, pa zatim sa tom masom filovati kore.
Svaku koru premazati smešom od jaja i ređati jednu na drugu, preko pete staviti deo fila od maka i umotati kao štrudlu. Za kraj ostaviti malo fila i premazati preko štrudli. Peći 30 do 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C.

Fil od maka:

300g mlevenog maka popariti sa malo vrelog mleka u koje ste prethodno dodali par kašika šećera.



Izvor: Recepti.org
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar