Mileram torta


Evo još jednog recepta za tortu koju prilagođavate godišnjem dobu i ponudi voća. Ova je od domaćih kupina, brusnica, malina i višanja, a kao omiljena se pokazala upravo ona sa šumskim voćem.

Sastojci 10 osoba

    Tijesto
    25 dag glatkog brašna
    10 dag šećera
    1 paketić praška za pecivo
    1 paketić vanilin šećera
    8 dag maslaca
    1 jaje

    Fil
    1/2 l mlijeka
    2 vrećice pudinga od vanilije
    20 dag šećera
    80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
    voće
    preljev za tortu



Priprema

    1.

    Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.

    NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god...  nećete pogriješiti...

    2.
    U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.

    3.

    Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

        Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
 
  4.

    Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar