Krumpir, blitva i sir ... sve u jednom!


Sastojci:

    mladi krumpir
    blitva
    svježi sir i 1 vrhnje
    jaja
    ribana gauda
    Količine, kako inače uzimate kad kuhate blitvu s krumpirom



Priprema:

    Bijeli mladi krumpir dopola sam skuhala u slanoj vodi, poslagala ga na dno tepsije u jednom redu i stavila malo maslaca i začina po njemu.
    U posebnoj posudi sam izmiješala svježi sir, mlade listiće blitve, (ako je starija blitva, prethodno ju blanširajte), jaja i vrhnje. Zasolila po ukusu i stavila malo suhog češnjaka u prahu (naravno da je bolje svježeg, nisam imala doma). Sve to sasula na krumpir i poravnala.
    Stavila u pečnicu na 200 C i pekla 35 minuta. Pred kraj pečenja posipala ribanim sirom gaudom i zapekla do zlatno žute boje.
    Poslužila uz pečene listove i malo salate.



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar