Savršen izbor kada želite nešto sasvim drugačije za doručak ili kada vam je ostalo viška pire krompira.
Ove palačinke (američka verzija) su hrskave, mega ukusne i posute kiselom pavlakom. Sasvim jednostavne za napraviti. A ako nemate ostataka pirea, a želite brzi obrok možete napravite pire od krompira u prahu i njega upotrebiti u receptu.
Sastojci:
3 šolje (do 250 ml) pire krompira (izmiksanog sa malo putera ili pavlake)
2/3 šolje narendanog čedar (ili nekog drugog tvrdog) sira
2 kašike naseckanog mladog luka (i zeleni i beli delovi)
1 jaje, umućeno
3 kašike + pola šolje višenamenskog brašna
Ulje za prženje
Kisela pavlaka
Ove palačinke (američka verzija) su hrskave, mega ukusne i posute kiselom pavlakom. Sasvim jednostavne za napraviti. A ako nemate ostataka pirea, a želite brzi obrok možete napravite pire od krompira u prahu i njega upotrebiti u receptu.
Sastojci:
3 šolje (do 250 ml) pire krompira (izmiksanog sa malo putera ili pavlake)
2/3 šolje narendanog čedar (ili nekog drugog tvrdog) sira
2 kašike naseckanog mladog luka (i zeleni i beli delovi)
1 jaje, umućeno
3 kašike + pola šolje višenamenskog brašna
Ulje za prženje
Kisela pavlaka
Priprema
U posudi pomešajte pire, sir, iseckani luk, jaje i 3 kašike brašna. U zavisnosti koliko vam je gust pire (da li ste u njega dodali puter, pavlaku ili mleko) dodajte još jedno jaje – ako smesa nije kompaktna, ako se čini suvom previše. A ako je previše razređena dodajte još brašna – dodavajte po jednu kašiku dok ne dobijete gustu smesu.
Rukama podelite smesu na 12 delova, pa od svakog oblikujte kuglicu. Od kuglica napravite palačinke – diskove debljine oko 1 – 1,5 cm.
Preostalih pola šolje brašna stavite u posudu ili duboki tanjir, pa umačite u brašno palačinke od pire krompira pre pečenja. Pecite ih u tiganju u kom ste zagrejali 3 do 4 kašike ulja na srednjoj temperaturi. Pecite ih sa obe strane dok ne porumene – 3 do 4 minute. Dodavajte još ulja po potrebi. Redajte ih na tepsiju obloženu papirnatim ubrusima i odmah pospite solju.
Služite sa kiselom pavlakom i naseckanim mladim lukom.
Izvor: lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar