Neverovatne kupus kifle


Ime im odgovara jer se listaju kao kupus, a ukus je neverovatan!!! Relativno se brzo i lako spremaju, mekane su i drugi dan i zadovoljna sam ovim pecivom.Probajte i vi!!!

Sastojci:

    Testo:

         1 kg mekog brasna tip 400
         3 dl mlakog mleka
         2 dl mlake vode
         2 kasicice secera
         40 g svezeg kvasca
         1/2 kesice praska za pecivo
         2 dl ulja
         1 kasika soli


    Fil:

         200 g margarina za mazanje/ Rama, Soft i sl./
         3 zumanceta
         1 kasika soli
         po zelji:300 g Feta sira ili 200 gr rendanog trapista ili sunka, kulen i dr.

    Premaz:

         2 belanceta
         po zelji: susam, kim

Priprema:

    U malo toplog mleka staviti secer i dodati kvasac.
    Sacekati 10 minuta da lepo nadodje.
    U posudu za mesenje dodati brasno i sve ostale sastojke i nadosli kvasac, te umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
    Ne treba ga puno mesiti ,jerce biti zilavo. Prekriti ga krpom i ostavi ti 1 sat da nadodje i udvostruci kolicinu.
    Pripremiti fil: Umutiti margarin sa zumancima i dodati so.
    Sir posebno izgnjeciti, a ako zelite mozete pripremiti i rendani trapist sa nekim suvim specijalitetom / sunka, prsuta, kulen i dr/.
    Ja sam pola spremala sa sirom, a pola sa rendanim trapistom bez drugih dodataka.
    Posle 30 minuta testo podeliti na 2-3 dela, ja sam podelila na dva, i kifle su bile vece.
    U principu, testo treba da udvostruči volumen a kod nekoga, u hladnijoj prostoriji, može to biti i duže od ovog vremena.
    Svaki deo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm.Po celoj povrsini testa premazati polovinu margarina i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato.
    Uviti testo u rolat i seci uz pomoc tanjirica od soljica za kafu.
    Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto. Komadi su sirine 2cm.
    Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti ih desetak minuta na toplom.
    To isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
    Zagrejati rernu na 300 stepeni, smanjiti na 200 stepeni, premazati kifle umucenim belancima i posuti susam ili kim.
    Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe rumene boje.
    Punjene gaudom i dimljenim kareom :)

Posluživanje:

    Najbolje su kad se malo prohlade, a tada ne mozete prestati da ih jedete!!! Od ovog testa izaslo mi je 40 kifli. Mogu se prohladiti i zamrznuti i po potrebi podgrejati.

Izvor: coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar