FINE SOČNE I MEKANE ZAPEČENE ŠNICLE


Zapečene šnicle s puno luka,slatkoga vrhnja i sira...
Sastojci

 60-80 dag šnicli(svinjetina...)
 60 dag luka
 1/2 l slatkoga vrhnja za kuhanje
 20 dag ribanoga sira
  sol,papar,vegeta,peršin
  maslac i brašno za šnicle
 
Priprema

Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu.
Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.Po njima raspodijeliti izdinstani luk.

Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir.
Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.

Izvor:  www.coolinarika.com 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar