Sastojci:
-4 kom jaja
-200gr šećera
-kesica vanil šećera
-150gr mlevenih oraha
-100gr pečenih mlevenih lešnika
-100gr suvog grožđa
-2 kašike brašna
-2 štangle crne čokolade (narendane)
Glazura:
-120 grcrne čokolade
-3 kašike ulja
-130gr kisele pavlake
Priprema:
Odvojite balanca od žumanaca.
Dobro umutite belanca, pa u njih dodajte šećer i vanil šećer.
Mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
U čvrst sneg dodajte žumanca.
Izmešajte sve suve sastojke, orahe, lešnike, suvo grožđe, rendanu čokoladu i brašno.
Lagano dodajte u umućena jaja.
Ovo možete raditi i kašikom ili smanjite mikser na najslabije.
Pleh dimenzija 25x35 cm podmažite i pospite brašnom.
Masu naspite u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok kolač ne porumeni i ne počne se odvajati od ivica pleha.
Za glazuru:
Otopite čokoladu i ulje na pari, u to dodajte pavlaku.
Dok je kolač topao (ne vreo) premažite glazurom.
Od gore možete posuti mlevenim ili seckanim orasima ili lešnicima, po želji.
Ohlađen kolač seći na kockice.
Preuzeto sa:www.coolinarika.com
-4 kom jaja
-200gr šećera
-kesica vanil šećera
-150gr mlevenih oraha
-100gr pečenih mlevenih lešnika
-100gr suvog grožđa
-2 kašike brašna
-2 štangle crne čokolade (narendane)
Glazura:
-120 grcrne čokolade
-3 kašike ulja
-130gr kisele pavlake
Priprema:
Odvojite balanca od žumanaca.
Dobro umutite belanca, pa u njih dodajte šećer i vanil šećer.
Mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
U čvrst sneg dodajte žumanca.
Izmešajte sve suve sastojke, orahe, lešnike, suvo grožđe, rendanu čokoladu i brašno.
Lagano dodajte u umućena jaja.
Ovo možete raditi i kašikom ili smanjite mikser na najslabije.
Pleh dimenzija 25x35 cm podmažite i pospite brašnom.
Masu naspite u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok kolač ne porumeni i ne počne se odvajati od ivica pleha.
Za glazuru:
Otopite čokoladu i ulje na pari, u to dodajte pavlaku.
Dok je kolač topao (ne vreo) premažite glazurom.
Od gore možete posuti mlevenim ili seckanim orasima ili lešnicima, po želji.
Ohlađen kolač seći na kockice.
Preuzeto sa:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar