RAFAELO OBLATNE



Sastojci

Broj osoba : 10 osoba

     10 bjelanjaka
     300 g šećera
     300 g kokosa
     150 g brašna
    krema
     700 ml mlijeka
     70 gbrašno tip 400 (oštro)
     70 g gustin
     10 žumanjaka
     100 g šećer
     1želatina 10 g
     100 g bijela čokolada
     150g maslaca ili ako ne želite maslac
     200ml slatkog vrhnja
    ribana bijela čokolada ili po želji kokos
     3 lista velikih oblatni

Priprema

    stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.

    smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.

    ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)

    želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.

    kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.

    ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.

    u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati  150 g maslaca.

    na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje…….. mašti na volju.

    kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.

    htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni……….. moja ima dosta jak grijač.

    coolinarka.com

 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar