Perfect Cheesecake



Sastojci

Broj osoba:
    8 osoba

    Kora
     300 g mljevenog keksa
     110 g otopljenog maslaca
    Krema od sira
     500 g svježeg kravljeg sira ne soljenog
     400 g abc – krem sira
     300 g šećera
     5 jaja jaja
     par kaplica (6-7) arome vanilije
     200 g milerama 30%
    Glazura
     300 ml slatkog vrhnja
     par kapljica (2-3)

Priprema

Vrijeme pripreme:
    90 min

    Pomiješati keks i otopljeni maslac i istresi u kalup za torte 26 cm.
    Umutiti kremu od sira ovim redom: mladi sir, abc -krem sir, mileram, šećer, jedno po jedno jaje i aroma.
    Istresti na podlogu od keksa.
    Ubaciti kalup za pečenje u kesu za pečenje ili omotati kalup alu folijom, tako zaštićen kalup ubaciti u veću posudu sa vrelom vodom.
    Peći 75 min na 170 C.
    Ohladiti kolač najmanje 10 sati.
    Umutiti slatko vrhnje sa aromon i istresti na kolač sat vremena prije posluzivanja sve zajedno ohladiti

http://www.coolinarika.com
 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar