Sastojci
Broj osoba:
8 osoba
Kora
300 g mljevenog keksa
110 g otopljenog maslaca
Krema od sira
500 g svježeg kravljeg sira ne soljenog
400 g abc – krem sira
300 g šećera
5 jaja jaja
par kaplica (6-7) arome vanilije
200 g milerama 30%
Glazura
300 ml slatkog vrhnja
par kapljica (2-3)
Priprema
Vrijeme pripreme:
90 min
Pomiješati keks i otopljeni maslac i istresi u kalup za torte 26 cm.
Umutiti kremu od sira ovim redom: mladi sir, abc -krem sir, mileram, šećer, jedno po jedno jaje i aroma.
Istresti na podlogu od keksa.
Ubaciti kalup za pečenje u kesu za pečenje ili omotati kalup alu folijom, tako zaštićen kalup ubaciti u veću posudu sa vrelom vodom.
Peći 75 min na 170 C.
Ohladiti kolač najmanje 10 sati.
Umutiti slatko vrhnje sa aromon i istresti na kolač sat vremena prije posluzivanja sve zajedno ohladiti
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar