Čokoladna torta koja se ne peče




Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi recept koji vam treba.

Sastojci   

      1 l mlijeka
    10 kašika šećera
    3 pudinga od vanile
    300 g mliječne čokolade
      100 g bijele čokolade
    500 ml slatke pavlake
    Petit beure keks

Priprema

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mlijeka stavite u šerpicu i zagrijte sve dok ne počne da vrije. Dodajte razrijeđeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte tamnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svjetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Lagano pomješajte dok ne dobijete crno bijele šare.

Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smjese. Keks utopite u mlijeko pa naredajte na vrh smjese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sječenje i dekoracija je na vama. Prijatno!

 (Body.ba)
 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar