Kroketi od krumpira


Sastojci

3 srednja krumpira kuhana
1 jaje
malo maslaca
po potrebi brašna
po želji začina slatka
i mala tajna malo octa

Priprema

1. Krumpiriće skuhati,
 zgnječiti ga u pire i pustiti da se ohladi, dodati jedno jaje, malo maslaca, soli i začina
po želji i malo octa (da u prženju ne vuku masnoću na sebe).
 Zamijesiti sa dodavanjem brašna mekano tijesto koje se ne lijepi za prste, a dovoljno
je mekano za oblikovanje.Podijeliti na 8 djelova, te radni stol posuti mrvicama, valjati "zmijice" od kroketa i
rezati željene duljine.
2. Prži se u vručem ulju do zlatno žute boje.
 
Posluživanje
Odličan su prilog uz umake i dipove, a i kao samostalne grickalice, te ih za tu svrhu možete
rezati i valjati u deblje, tanje, dulje, kraće...ili neke druge oblike. 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar