Havana torta


 Sastojci:
tijesto

    3 jaja
    3 žlice šećera
    3 žlice brašna
    malo praška za pecivo

krema

    1/2 l mlijeka
    1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
    15 dkg šećera
    1 kesica želatine u prahu
    od 10gr 15 dkg poprženih lješnjaka
    15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)

Priprema :

Vrijeme pripreme: 30 min Težina: Jednostavno 1 ugrijat peć na 160°C

Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.

Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag

Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.

Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!) 
Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Posluživanje

Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;) 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar