Bakini Čupavci


SASTOJCI :
Šolja od čaja je u pitanju!
3 jaja,
1 šolja šećera,
1 šolja mleka,
2 šolje brašna,
pola šolje ulja,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer.
Da bi vam kolači bili ukusniji možete staviti narendanu koricu narandže.
Preliv :
2oo gr čokolade,
1oo gr margarina,
pola šolje mleka,
5 kašika šećera,
i još 15o gr kokosa.

PRIPREMA :

Uključiti rernu na 2oo C dok se pripremate biskvit.
Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Kada se napravi šlag dodati žumanca pa umutiti penasto. Dodati mleko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser.
U brašno umešati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smesu sa jajima i varjačom ili špatulom lagano umešati. Paziti da smesa ostane penasta. Pokušajte da razbijete grudvice laganim mešanjem. U četvrtasti pleh, obložen pek papirom, izliti smesu i peći oko 2o minuta.
Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
Čokoladu, margarin, šećer i mleko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom. Ponavljati postupak dok se sve ne utroši.
Čupavci su najlepši kad preko noći odstoje u frižideru. Tako ih ja najviše volim :).
Prijatno!


Slika i recept preuzeti sa milicinakuhinja.blogspot.com
autor : Milica Bozic

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar